Financiële steun Nationaal Groeifonds voor Circulaire Geveleconomie

De Circulaire Geveleconomie, een project waar de NBvT al sinds 2016 bij betrokken is, krijgt financiële steun vanuit het Nationaal Groeifonds en kan hiermee de gemaakte plannen tot uitvoering gaan brengen. Binnen het programma Toekomstbestendige Leefomgeving is 2,8 miljoen bestemd voor de Circulaire Geveleconomie.

De verenigingen VMRG (aluminium en staal), VKG (Kunststof), NBvT (Hout), VHS (Hang- en sluitwerk) en Bouwend Nederland Vakgroep glas gaan gezamenlijk een retoursysteem voor gevelelementen oprichten en samenwerken in de ontwikkeling van onder andere digitalisering, normalisatie en pilots. Hierbij gaan de partijen gezamenlijk een Ketenakkoord aan.

Het plan van aanpak voor de Circulaire Geveleconomie bestaat uit drie fases: vooronderzoek & inventarisaties, voorbereiding inrichting collectief retoursysteem(en) en instandhouding.

Dit betekent dat aangesloten leden van de secties Kozijnen en Buitendeuren nieuwe circulaire businesscases en een retoursysteem voor het hoogwaardig verwerken van oude houten gevelelementen gaan ontwikkelen. De unieke eigenschappen van hout maken het tot een veelzijdig materiaal dat kansen biedt op gebied van reparatie, upgrades en herbewerking. Door de natuurlijke duurzaamheid van hout verder uit te werken, kan de houtsector zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid.

Lees meer op onze LinkedIn-pagina en in de samenvatting van het ingediende programma ‘Toekomstbestendige leefomgeving’.

Contact naar aanleiding van dit bericht kan worden gericht aan Helmer Weterings, medewerker techniek, h.weterings@nbvt.nl.